ua en ru

У Міноборони Британії звинуватили РФ в бажанні захопити Україну

У Міноборони Британії звинуватили РФ в бажанні захопити Україну Фото: Гевін Вільямсон (GettyImages)

Британія закликала НАТО підготуватися до протистояння новим російським ракетним системам

У Міністерстві оборони Британії заявили, що Росія хоче повернути під свій контроль країни колишнього Радянського Союзу, зокрема Україну та Грузію. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу відомства.

Повідомляється, що Британія закликала НАТО підготуватися до протистояння новим російським ракетним системам.

"Поки ми боролися з екстремізмом, стала посилюватися конкуренція між державами. Сьогодні Росія відроджується і відновлює свій військовий арсенал, а також прагне повернути у свою орбіту незалежні країни колишнього Радянського Союзу, такі як Грузія та Україна", - заявив міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон.

Він заявив, що сьогодні НАТО стало сильніше і готове захищатися від дій Росії.

"Ми повинні твердо протистояти недотримання Росією ДРСМД (Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, - ред.), бути готовими протистояти загрозі, яку можуть представляти нові російські ракетні системи", - підкреслив Вільямсон.

"Такі дії з боку Росії повинні дорого коштувати їй. Не можна також забувати і про країни за межами НАТО, які з дня у день стикаються зі спробами Росії підірвати їх суверенітет. Ми готові підтримати наших друзів в Україні і на Балканах. Ці країни мають право вибирати свою долю і бути вільними від втручання Росії", - зазначив глава Міноборони.

Також британський міністр оборони Гевін Вільямсон у своїй промові 11 лютого в Лондоні заявив, що Росія повинна заплатити за анексію Криму і отруєння Скрипалів і закличе союзників бути готовими "застосувати силу".

РБК-Україна повідомляло, що міністр оборони Норвегії, Франк Бакке-Йенсен заявив, що агресивна поведінка Росії ставить під загрозу міжнародну безпеку і стабільність, що робить можливим виникнення нової війни в Європі.