ua en ru

Мінкульт сформував список з 117 артистів РФ, які несуть загрозу нацбезпеці

Мінкульт сформував список з 117 артистів РФ, які несуть загрозу нацбезпеці Фото: Йосип Кобзон

Мінкультури активно використовує інші законні важелі для мінімізації пропагандистських впливів з боку культурних діячів держави-агресора

Міністерство культури України сформувало список із 117 осіб, які створюють загрозу національній безпеціна для виконання закону про "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України", на підставі звернень РНБО, СБУ та Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінкульту.

Так, згідно з повідомленням, Мінкультури активно використовує інші законні важелі для мінімізації пропагандистських впливів з боку культурних діячів держави-агресора.

"Міністерство культури передало до відповідних органів перелік з 117 артистів, які, на нашу думку, становлять загрозу національній безпеці. СБУ проводить розслідування та передає матеріали до суду, рішення якого є підставою для включення до згаданого переліку", - пояснив Юрій Зубко.

Ці положення мають бути виконані протягом 2 місяців з моменту набуття чинності Закону.

"До 3 серпня такий перелік буде опублікований на сайті", - запевнив Зубко. Відповідно до цього закону, Держкіно заборонило для демонстрації близько 400 фільмів російського виробництва на підставах, визначених законом.

Нагадаємо, в Мінкультури виступили за спільне фінансування Українського інституту державою і меценатами.