ua en ru

Мінкульт просить правоохоронні органи заборонити концерт Кустуріци у Києві

Мінкульт просить правоохоронні органи заборонити концерт Кустуріци у Києві Фото: Емір Кустуріца

Куструріца неодноразово висловлював підтримку окупаційної політики Російської Федерації по відношенню до України та анексії Криму

Міністерство культури України звернулося до Міністерства внутрішніх справ (МВС) та Служби безпеки України (СБУ) щодо доцільності участі Еміра Кустуріци у концерті, який заплановано на 28 липня у Києві. Про це повідомляє прес-служба Мінкульту.

Так, повідомляється, що звернення до правоохоронних органів було ініційоване Міністерством культури як реакція на численні звернення громадських активістів та діячів культури щодо неприпустимості участі Еміра Кустуріци у концерті 28 липня через неодноразову публічну підтримку режисером окупаційної політики Російської Федерації по відношенню до України та анексії Криму.

"Задля попередження ризиків масових порушень громадського порядку, акцій протесту, зриву заходів щодо вшанування 1000-ї річниці упокоєння князя Київського Володимира Великого 28 липня було б доцільно, якби Емір Кустуріца утримався від участі у концерті 28 липня у Києві", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, Емір Кустуріца неодноразово заявляв про свою підтримку агресії Росії щодо Криму і Донбасу. Він планував разом зі своєю групою "The No Smoking Orchestra" організувати гастролі по Україні "на підтримку російськомовного населення", проте ці плани не здійснилися.