ua en ru

Мінкульт закликає міжнародних правозахисників відреагувати на напад на храм УПЦ КП в Криму

Мінкульт закликає міжнародних правозахисників відреагувати на напад на храм УПЦ КП в Криму Фото: Мінкульт (РБК-Україна)

Напад стався вранці 31 серпня в анексованому Сімферополі

Міністерство культури України закликає міжнародні правозахисні організації відреагувати на напад на храм Української православної церкви Київського патріархату в анексованому Криму. Про це йдеться у повідомленні на сайті Мінкульту.

Як зазначають у відомстві, 31 серпня 2017 року спецпідрозділ окупаційних військ РФ оточив будівлю, зламав двері та вдерся до кафедрального собору Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі. Повідомляється, що будівлю було заблоковано, все церковне приладдя нападники винесли з храму та вивезли в невідомому напрямку. Крім того, нападники погрожували фізичною розправою архієпископу, який намагався отримати інформацію щодо правових підстав таких дій.

"Закликаємо міжнародні правозахисні інституції звернути увагу та відреагувати на цей та інші факти зухвалого придушення осередків Українського Православ’я на території анексованої Автономної республіки Крим. Вкотре наголошуємо на тому, що вірні Української Церкви в Криму страждають за власні переконання через недотримання окупантами основоположних прав людини", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Мінкульт звернувся до Генеральної прокуратури України, прокуратури Криму та інших правоохоронних органів з проханням надати правову оцінку вказаним діям російських військових.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Криму російські окупанти заблокували храм Київського патріархату.