ua en ru

Мінкульт ініціює заборону на трансляцію в Україні фільмів з Депардьє

Мінкульт ініціює заборону на трансляцію в Україні фільмів з Депардьє Фото: Жерар Депардьє

Депардьє потрапив до списку іноземців, які зробили публічні антиукраїнські заяви

Міністерство культури України ініціює заборону на трансляцію в Україні фільмів з французським актором Жераром Депардьє, який отримав громадянство Росії та відомий своїми антиукраїнськими заявами. Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

"У липні громадськими активістами було складено та передано до Міністерства культури перелік з 567 діячів культури - іноземців, які зробили публічні антиукраїнські заяви, з вимогою громадськості заборонити присутність цих осіб у телерадіопросторі України. До цього списку активісти включили і французького актора, який отримав громадянство Росії та відомий своїми антиукраїнськими заявами, Жерара Депардьє", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Мінкульт відповідно до норм закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України" направило складений громадськістю перелік до Служби безпеки, РНБО і Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням опрацювати цей перелік щодо можливості визнання у встановленому порядку вказаних у ньому осіб такими, що створюють загрозу національній безпеці України та оприлюднення їхніх прізвищ на сайті Мінкультури.

Повідомляється, що за законом "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України" однією з підстав для відмови у видачі прокатного посвідчення є те, що одним з учасників фільму є фізична особа, включена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, оприлюдненому в установленому порядку.

Телерадіоорганізаціям заборонено здійснювати трансляції аудіовізуальних творів, одним із учасників яких є особа, внесена до даного переліку осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Жерар Депардьє став персоною нон грата в Україні.