ua en ru

Мінкульт і Мінінфраструктури домовилися відремонтувати дороги, що ведуть до пам'яток історії та культури

Міністерство культури та міністерство інфраструктури України підписали договір, згідно з яким будуть відремонтовані під'їзди до Шевченківських місць та інших культурних об'єктів, що часто відвідують туристи. Про це сразу після підписання документа журналістам повідомив міністр культури Леонід Новохатько, передає кореспондент РБК-Україна.

"В одному зі своїх виступів я висловлювався, що Мінкульт хотів би, щоб у перспективі покращився стан автомобільних доріг навколо пам'яток історії, культури, близько музеїв і заповідників. Тобто тих доріг, по яких їздять туристи - наші, або іноземні", - сказав Новохатько.

Він також повідомив, що згідно з документом буде проводитися робота щодо покращення стану доріг до Шевченківських місць, і це найближче завдання, а також поліпшення стану доріг, які ведуть до тих українських пам'яток, які віднесені до світових.

"Всього 7 таких об'єктів, але не всі вони підлягають дії цього договору. Так дороги навколо Лаври, Софії, це місцева влада (повинна відновлювати), а третє - (дороги до) заповідників, музеїв і інших пам'ятних місць", - пояснив міністр.

Також він зазначив, що цей договір буде діяти між міністерствами з 2013 по 2020 рр.

У той же час міністр не зміг уточнити, скільки кілометрів доріг планується відремонтувати за цей період і скільки коштів і з яких джерел на це буде витрачено.