ua en ru

Міністри уряду Путіна найближчим часом переберуться до Кремля

Значна частина міністрів путінського уряду, які не увійшли до оновленого складу Кабміну, переберуться в найближчим часом в Кремль. Про це сьогодні пише газета "Коммерсант".

Раніше в Кремлі заявляли, що всі кадрові рішення по адміністрації президента підуть після затвердження нової структури і складу уряду. Джерела видання повідомляють, що найближчим часом число співробітників президентської адміністрації поповнять колишні члени уряду Володимира Путіна.

У їх числі - колишній віце-прем'єр Ігор Сечин, екс-глава Мінздоровсоцрозвитку Тетяна Голікова, екс-глава апарату уряду Антон Вайн, колишній міністр природних ресурсів Ігор Трутнєв, колишній міністр транспорту Ігор Левітін, екс-глава Мінекономрозвитку Ельвіра Набіулліна і екс-глава Мінкомзв'язку Ігор Щеголєв.

Тим самим Путін збереже ядро ​​свого уряду. За словами джерела видання, мета цих кадрових маневрів - створення "сильної адміністрації" при робочому уряді. При цьому колишні міністри отримають різні за статусом посади.

Також, за відомостями видання, в АП обговорюється створення групи помічників за прикладом того, як це було в Кремлі за часів першого терміну Бориса Єльцина, коли службу помічників очолював перший помічник Віктор Ілюшин. Тоді з апаратного вазі він перевершував глав адміністрації президента, а конкуренцію йому міг скласти тільки Олександр Коржаков. Очікується, що і тепер службу помічників очолить гранично близький Путіну чиновник.

В інформаційному блоці АП працюватимуть заступник голови президентської адміністрації Олексій Громов і колишній прес-секретар прем'єра Дмитро Пєсков. Як стверджують джерела газети, їх розведуть по посадах, але обидва отримають вагомі повноваження. Ім'я нового прес-секретаря президента в АП поки не називають.

Також джерела видання повідомили про можливе майбутнє місце роботи екс-міністра внутрішніх справ Рашида Нургалієва. Передбачається, що він може зайняти пост повпреда президента в Центральному федеральному окрузі.