ua en ru

Міністри оборони США та Польщі обговорили стримування "регіональної агресії"

Міністри оборони США та Польщі обговорили стримування "регіональної агресії" Фото: Маріуш Блащак і Джеймс Меттіс (defense.gov)

Джеймс Меттіс та Маріуш Блащак зустрілися на конференції НАТО в Брюсселі

Міністри оборони США Джеймс Меттіс та Польщі Маріуш Блащак обговорили зусилля двох країн щодо стримування "регіональної агресії". Про це розповіла представник Пентагону Дана Вайт, повідомляється на сайті військового відомства.

Згідно з повідомленням, Меттіс і Блащак зустрілися на конференції НАТО в Брюсселі і під час зустрічі глава Пентагону підтвердив прихильність "довгостроковим відносинам у сфері оборони між США і союзником по НАТО, Польщею".

Вайт зазначила, що Меттіс подякував польському міністрові за те, що він приймає у своїй країні американських військовослужбовців, і "висловив захоплення прихильністю Польщі до забезпечення регіональної та міжнародної безпеки".

Нагадаємо, Вашингтон підтримав право Ізраїлю на захист своєї території і завдання ударів по іранських об'єктах у Сирії. Водночас у Пентагоні заявили, що США не причетні до ізраїльської військової операції.