ua en ru

Міністр закордонних справ України К.Грищенко прийняв Посла Республіки Казахстан та Заступника Державного секретаря МЗС Турецької Республіки.

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко прийняв Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Казахстан в Україні Амангельди Жумабаєва, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

Було обговорено двосторонні відносини у політичній, торгово-економічній та культурно-гуманітарній сферах. Відбувся обмін думками щодо головування Казахстану в ОБСЄ 2010 р. та ефективної взаємодії між Україною та Казахстаном у рамках цієї організації.

Міністр К.Грищенко зазначив, що в Україні очікують наприкінці березня на візит Державного секретаря - Міністра закордонних справ Республіки Казахстан К.Б. Саудабаєва як Голови ОБСЄ.

* * * * *

Міністр закордонних справ України К.Грищенко прийняв також Заступника Державного секретаря МЗС Турецької Республіки У.Чевікьоза, який очолює турецьку делегацію для участі в шостому раунді політичних консультацій на рівні заступників глав зовнішньополітичних відомств України та Туреччини.

Міністр підтвердив зацікавленість української сторони в інтенсифікації взаємодії між Києвом та Анкарою, передусім у політичній та торговельно-економічній сферах. Було обговорено графік двосторонніх візитів на вищому рівні, зокрема, досягнуто домовленості щодо офіційного візиту в Україну Міністра закордонних справ ТР А.Давутоглу ближчим часом.

Сторони підтвердили готовність створити економічні передумови для виведення торговельно-економічної співпраці між Україною та Туреччиною на новий рівень, зокрема, започаткування довгострокових масштабних проектів в енергетичній, транспортній та науково-технічній сферах.