ua en ru

Міністр закордонних справ України К.Грищенко виклав учасникам Брюссельського форуму пріоритети нового керівництва держави.

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко виступив перед учасниками Брюссельського форуму з доповіддю "Україна за нового керівництва" та ознайомив їх з внутрішньо- та зовнішньополітичними пріоритетами нового керівництва держави. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Міністр наголосив, що за результатами демократичних виборів в Україні створено парламентську коаліцію та уряд, який розпочав активну роботу з впровадження програми Президента України В.Януковича. Уряд рішуче налаштований забезпечити вихід з економічної кризи, ухвалити бюджет та започаткувати системні структурні економічні реформи.

К.Грищенко підкреслив, що досягнення економічної стабільності та боротьба з корупцією є важливими пріоритетами програми Президента України, а створення коаліції у Верховній Раді та формування уряду уможливлюють їх реалізацію.

Міністр наголосив, що прагматизм і забезпечення національних політичних, економічних, безпекових інтересів є основними принципами ефективної зовнішньої політики. Ключовими пріоритетами є ефективна реалізація курсу на євроінтеграцію, забезпечення дружніх та партнерських відносин з Росією та наповнення практичним змістом стратегічного партнерства зі США.