ua en ru

Міністр Великобританії Мітчелл подав у відставку після того, як назвав поліцейських плебеями

У Великобританії міністр Ендрю Мітчелл подав у відставку після невдалої спроби відвести від себе звинувачення в тому, що він грубо лаявся в адресу поліцейських, назвавши їх "плебеями", коли залишав офіс прем'єр-міністра Девіда Кемерона. Про це повідомляє Reuters.

Інцидент стався у вересні ц.р. Поліцейські відмовилися відкрити для Мітчелла автомобільні ворота, мотивуючи це тим, що він на велосипеді. У відповідь на це чиновник облаяв вартових порядку. Мітчелл, виконуючий в парламенті обов'язки "головного батога", тобто відповідає за дисципліну серед законодавців, заперечує свою провину, однак визнає, що зробив недозволенні коментарі на адресу поліцейських.

У листі з проханням про відставку, відправленому на ім'я прем'єр-міністра, Мітчелл вказав, що незалежно від того, хто правий по суті справи, він усвідомив, що в сформованих умовах не зможе належним чином виконувати свої обов'язки.

Звинувачення з боку поліцейських стали чутливим ударом по іміджу консерваторів на тлі того, що Кемерон і його однопартійці прагнули позбавити громадськість від враження про свою привілейованості і відірваності від виборців.

Читайте також: Екс-міністр внутрішніх справ Грузії втік з країни