ua en ru

Міністр освіти розповіла про пілотні школи НУШ

Міністр освіти розповіла про пілотні школи НУШ Фото: школярі (Янош Немеш/УНІАН)

Загалом держава надасть майже 1 млрд 870 млн гривень для старту НУШ

Пілотні 100 шкіл "Нової української школи" (НУШ) - це агенти змін, які є опорою для реформи загальної середньої освіти. Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час робочої поїздки у Кіровоградську область, передає прес-служба Міністерства освіти і науки (МОН).

"Ми вже маємо перші результати навчання дітей у пілотних школах. І що найважливіше - ми досягли того, що діти хочуть ходити до школи. Зараз це одна з найгостріших проблем - втрата мотивації до навчання серед дітей молодшого віку. Однак потрібно розуміти, що без фінансових вкладень реалізація реформи неможлива. 100 пілотних шкіл НУШ - це опора для реформи загальної середньої освіти, як і 1 млрд 870 млн грн, які держава вкладе в її старт", - повідомила Гриневич.

Зазначається, що на забезпечення учнів початкових класів навчальними засобами та мобільними меблями передбачено 998,7 млн, на придбання техніки для початкової школи - 163,818 млн, на підвищення кваліфікації вчителів - 386,5 млн, на навчально-методичну літературу для початкових класів - 48,349 млн та на підручники для 1-го класу - 272,382 млн грн.

Загалом держава надасть 1 млрд 869 млн 812 тисяч гривень для старту НУШ.

100 шкіл, що пілотують новий державний стандарт початкової освіти, їхні вчителі, заступники директорів та директори – це...

Опубліковано Міністерство освіти і науки України 19 лютого 2018 р.

Нагадаємо, 16 лютого у МОН повідомили, що кожна національна громада зможе впливати на кількість годин вивчення рідної мови в школі через навчальний план.