ua en ru

"Міністр освіти" ЛНР отримує виплати з держбюджету України, - нардеп

"Міністр освіти" ЛНР отримує виплати з держбюджету України, - нардеп Фото: Валентина Ткаченко

"Міністр" є діючим членом-кореспондентом Національної академії аграрних наук

В. о. "міністра освіти і науки" самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР) Валентина Ткаченко досі отримує виплати з держбюджету України. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат України від "Народного фронту" Георгій Логвинський.

"Псевдо - в. о. Міністра освіти і науки Луганської народної республіки продовжує отримувати довічну плату з державного бюджету України", - написав він.

Як з'ясував нардеп, "міністр" ЛНР Валентина Ткаченко, яка була ректором Луганського національного аграрного університету (ЛНАУ), є чинним членом-кореспондентом Національної академії аграрних наук. Про це свідчить зокрема інформація на сайті Національної академії аграрних наук України.

Логвінський написав Генеральній прокуратурі України (ГПУ) заяву з проханням перевірити цей факт і відкрити кримінальне провадження по цій справі.

Террористы и их приспешники продолжают получать дотации из государственного бюджета – просто нет слов. Псевдо- И.о. Мини...

Posted by Георгий Логвинский on 18 августа 2015 г.

Зазначимо, в травні ЛНР призначила колишнього ректора Аграрного університету Валентина Ткаченко "міністром освіти".

Нагадаємо, попередній "міністр освіти" ЛНР Леся Лаптєва втекла з Луганська, за заявою Геннадія Москаля, який на той час очолював Луганську обласну адміністрацію, вона займалася крадіжкою гуманітарної допомоги з РФ.