ua en ru

Міністр освіти Китаю відвідає Україну для розширення співпраці між країнами

Міністр освіти Китаю відвідає Україну для розширення співпраці між країнами Фото: Баошен Чень відвідає Україну в червні

Також восени планується проведення спільної інноваційної виставки

Міністр освіти Китаю Баошен Чень планує відвідати влітку Україну та обговорити з українським колегою Лілією Гриневич розширення форм співпраці в галузі між країнами. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Зазначено, що 23 червня в Україні відбудеться засідання Українсько-китайської підкомісії з питань освіти, на якій планує бути присутнім глава Міносвіти КНР.

"Приїзд міністра освіти Китаю безсумнівно стане хорошим шансом обговорити розширення форм співпраці між нашими країнами. У рамках проведення підкомісії ми також плануємо організувати Форум ректорів університетів Китаю та України, щоб наші виші змогли налагодити прямі контакти і домовитися про конкретні проекти", - розповіла Гриневич.

Своєю чергою посол КНР в Україні Ду Вей наголосив, що вже найближчим часом потрібно буде почати процес узгодження заходів у межах підкомісії, а також зафіксувати час для офіційної зустрічі міністрів.

Ще одна ключова для розвитку китайсько-українських відносин подія - проведення спільної інноваційної виставки, що відбудеться восени, повідомили в Міносвіти.

"На виставці будуть присутні представники науково-дослідних інститутів, університетів та бізнес-структур України і КНР. Саме на ній ми зможемо окремо підняти питання залучення китайських інвестицій у реалізацію інноваційних українських розробок", - підкреслила Гриневич.

Нагадаємо, раніше Україна отримала дозвіл на експорт яловичини в Китай.