ua en ru

Міністр оборони Польщі назвав російську агресію однією з тем саміту НАТО

Міністр оборони Польщі назвав російську агресію однією з тем саміту НАТО Фото: Антоні Мацєревич

Переважатимуть на саміті дві теми - фінансування збройного і оборонного потенціалу НАТО

Міністр національної оборони Польщі Антоні Мацєревич назвав російську агресію однією з тем саміту НАТО, що відбудеться 25 травня у Брюсселі (Бельгія). Про це повідомляє "Польське радіо".

"Наші плани пов’язані, передусім, із демонстрацією рівня фінансової активності Польщі в озброєнні, що було встановлено ще під час саміту в Уельсі. Також йдеться про посилення східного флангу, зміцнення усіх планів у цій справі та надання гарантій у тому, що згоди з агресією, яка нам загрожує зі Сходу, ніколи не буде, що діям Росії, спрямованим на дестабілізацію європейського ладу, не буде підтримки", - сказав Мацєревич.

Він також зазначив, що переважатимуть на саміті дві теми - фінансування збройного і оборонного потенціалу НАТО.

"Це питання, яке дуже рішуче піднімав президент Дональд Трамп ще під час виборчої кампанії, і тим більше його піднімуть у цій ситуації. Йдеться про виділення щонайменше 2% ВВП на оборону, чого більшість країн НАТО не виконує", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час засідань військових комітетів Європейського союзу і НАТО в Брюсселі Україні запропонували "нестандартні підходи" у боротьбі з російською агресією.