ua en ru

Міністр оборони і начальник Генштабу Афганістану пішли у відставку після нападу талібів

Міністр оборони і начальник Генштабу Афганістану пішли у відставку після нападу талібів Фото: таліби напали на військову базу в Афганістані

У результаті нападу талібів на військову базу загинули близько 150 солдатів

Міністр оборони Афганістану Абдулла Хан Хабібі і начальник Генерального штабу Кадам Шах Шахім пішли у відставку після нападу бойовиків руху "Талібан" на військову базу на півночі країни, в результаті якого загинуло близько 150 солдатів. Про це повідомляє прес-служба президента Афганістану в Twitter.

"Міністр оборони Абдулла Хабібі і начальник штабу армії Кадам Шах Шахим негайно пішли у відставку", - повідомляє прес-служба президента Афганістану.

Нагадаємо, таліби атакували військову базу в Афганістані, загинуло 140 людей. За словами офіційних осіб, 10 бойовиків "Талібану", одягнені у військову форму афганської армії, увірвалися на територію бази і відкрили вогонь по солдатах. Частина солдатів в цей час обідали в їдальні або виходила з мечеті після п'ятничної молитви.

Нападники використовували гранати і стрілецьку зброю.

Член "Талібану" Забіхулла Муджахід заявив у суботу, що напад був відплатою за недавнє вбивство кількох лідерів талібів в північному Афганістані.