ua en ru

Євромайдан: Захарченко не збирається подавати у відставку

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко не збирається подавати у відставку. Про це він заявив на брифінгу, передає 5 канал.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко не збирається подавати у відставку. Про це він заявив на брифінгу, передає 5 канал.

Також чиновник повідомив, що уже затримано чоловіка, який передав ключі від грейдера-трактори, що брав участь у заворушеннях на Банковій, іншій особі власне, водієві машини.

Нагадаємо, відставка Віталія Захарченка - одна з вимог учасників безстрокової акції протесту. Активісти наполягають, що міністр відповідальний за дії правоохоронців під час розгону Євромайдану.

Міністр також заявив: "Судами ухвалено рішення про арешт 14 осіб, які порушували закон. У нас є коло підозрюваних, які в найближчий час будуть затримані, і яким будуть озвучені відповідні підозри... У цих діях активну участь брав і Дмитро Корчинський, а також інші особи".

Захарченко також додав, що ситуація з порушенням закону біля АП буде детально розібрана. Службова перевірка з приводу перевищення повноважень співробітниками міліції вже закінчується, скоро міністр отримає її результати. Чи "будуть покарані співробітники правоохоронних органів, рішення прийматиме суд", - сказав Захарченко.

Нагадаємо, що в ніч на 30 листопада "Беркут" розігнав Євромайдан. 1 грудня в Києві зібралися близько 500 тис. осіб, які вимагали відставки Кабміну і виборів Президента. До вечора мітингуючі атакували будівлю Адміністрації президента. В результаті постраждали більше ста осіб як мітингуючих, так і представників правоохоронних органів.

Після цих подій президент доручив генпрокуророві Віктору Пшонке провести ретельне розслідування подій в Києві 30 листопада - 1 грудня.