ua en ru

Вбивство журналіста у Словаччині: міністр культури подав у відставку

Вбивство журналіста у Словаччині: міністр культури подав у відставку Фото: журналіст Ян Кучак (facebook.com/Aktuality.sk)

Марек Мадарич подав у відставку через вбивство журналіста-розслідувача

Міністр культури Словаччини Марек Мадарич подав у відставку після вбивства журналіста-розслідувача Яна Куцяка. Про це Мадарик повідомив на телевізійній прес-конференції, передає Reuters.

За словами Мадарича, він просто не може перебувати на посаді міністра культури з-за вбивства журналіста.

"Чесно кажучи, як міністр культури я не можу миритися з тим, що журналіст був убитий під час мого перебування на посаді", - заявив Мадарич.

Марек Мадарич обіймав посаду міністра культури з 2016 року. Цю ж посаду він займав з 2006 по 2010 роки. Також відомо, що він є тривалим союзником прем'єр-міністра Роберта Фіцо.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у Словаччині вбили журналіста-розслідувача разом з його дівчиною. Журналіст видання Axel Springer Ян Кучак розслідував отримання мафією коштів Євросоюзу за нібито вирощування екологічно чистих рослин. Також відомо, що мафія налагоджувала контакти зі словацькими політиками, щоб надалі впливати на розподіл європейських фондів. Зазначимо, до цього чеські ЗМІ писали, що Кучак регулярно писав про бізнесмена Маріане Кочнерове, а також звертався в поліцію через погрози на свою адресу з його боку.

Уряд Словаччини запропонував мільйон євро за інформацію, яка допоможе в розслідуванні вбивства журналіста.