ua en ru

Міністр закордонних справ Туреччини відвідає Саудівську Аравію для вирішення конфлікту з Катаром

Міністр закордонних справ Туреччини відвідає Саудівську Аравію для вирішення конфлікту з Катаром Фото: катарська криза (twitter.com/svpressa)

Туреччина очікує, що король Саудівської Аравії очолить зусилля по врегулюванню кризи

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу відвідає завтра Саудівську Аравію, щоб покласти край конфлікту арабських країн з Катаром. Про це повідомляє Reuters.

"Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив у четвер, що він відправиться в Саудівську Аравію в п'ятницю, щоб провести переговори про конфлікт між Катаром і його сусідніми арабськими сусідами", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Чавушоглу заявив, що Туреччина підтримує свою неупередженість у питанні і вживає заходів щодо його вирішення.

Міністр підкреслив, що Туреччина очікує, що король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд очолить зусилля по врегулюванню кризи в Катарі. На думку Чавушоглу, запровадження санкцій та ембарго не допоможе виправити ситуацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву прем'єр-міністра Іраку Хайдера аль-Абаді, що його країна виступає проти ізоляції Катару з боку арабських країн.