ua en ru

Міністр закордонних справ Куби заявив про пріоритетність для Куби розвитку відносин з Україною

Після обрання Президентом України Віктора Януковича уряд України налаштований активізувати співробітництво з Кубою в усіх сферах. Це заявив віце-прем'єр-міністр України Віктор Тихонов під час зустрічі з міністром закордонних справ Куби Бруно Родрігесом Парільєю. Він висловив вдячність Кубі, її керівництву за понад 20-річну допомогу українським дітям, які постраждали від Чорнобильської аварії та інших екологічних катастроф, у рамках Програми з реабілітації та лікування у лікувально-оздоровчому центрі "Тарара". Про це повідомила пресова служба МЗС України.

Під час зустрічі міністр закордонних справ Куби Б.-Р. Парілья висловив задоволення високим представництвом делегації України та заявив про пріоритетність для Куби розвитку відносин з нашою державою.

Українська делегація прибула на засідання Міжурядової українсько-кубинської комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва.

Сторони обговорили також графік найближчих контактів на найвищому рівні, що включає офіційний візит Президента України до Куби навесні 2011 р. та обмін візитами міністрів закордонних справ двох країн.

Окрему увагу було приділено активізації співробітництва у торговельно-економічній сфері та розвитку співпраці між регіонами України та Куби.