ua en ru

Міністр закордонних справ та голова парламенту Норвегії здійснять візит до Києва восени

Міністр закордонних справ та голова парламенту Норвегії здійснять візит до Києва восени Фото: глави парламенту і МЗС Норвегії (РБК-Україна)

У МЗС Норвегії зазначили, що країна залишається відданим партнером України на шляху її європейських прагнень

Міністр закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Сьорейде та голова норвезького парламенту Тоне Вілхелмсен Трьоен восени відвідають Київ з робочим візитом. Про це повідомляє прес-служба Верховної ради України.

"Восени міністр закордонних справ Норвегії пані Іне Еріксен Сьорейде та голова норвезького Стортингу (спікер Парламенту) пані Тоне Вілхелмсен Трьоен перебуватимуть із візитом у Києві", - сказано у повідомленні.

Так, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко провела зустріч із представниками делегації Норвегії на чолі із державним секретарем МЗС Норвегії Аудуном Халворсеном.

"Халворсен повідомив, що Норвегія залишається відданим партнером України на шляху її європейських та євроатлантичних прагнень. Державний секретар Міністерства закордонних справ Норвегії відзначив високу активність двостороннього партнерства, зокрема у сфері політичного діалогу", - повідомили у прес-службі ВР.

Крім того, Геращенко наголосила, що Україна виступає за активізацію двостороннього діалогу з Норвегією, особливо у питаннях безпеки, торгівельно-економічній сфері та протидії методам гібридної війни Росії.

Нагадаємо, посол Норвегії в Україні Уле Хорпестад заявив, що країна готова виділити фінансову допомогу нашій державі у розмірі 4,6 млн євро (44 млн норвезьких крон) на реалізацію плану дій Ради Європи для України на 2018-2021 роки.