ua en ru

Міністр закордонних справ Франції впевнений у необхідності якнайшвидшого створення в Сирії тимчасового уряду

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус закликав до якнайшвидшого створення в Сирії тимчасового уряду. За словами глави французького МЗС, тимчасовий уряд має представляти різні спільності Сирії, передає новинний канал "Al-Arabiya". Крім того, Фабіус закликав сирійську опозицію готуватися до отримання контролю над країною. Франція також готова організувати зустріч на міністерському рівні, щоб об'єднати зусилля арабських держав для "визначення майбутнього Сирії".

Тим часом стало відомо, що в Туреччину дезертирували два бригадних генерала сирійської армії. Разом з ними втекли ще вісім високопоставлених офіцерів. Таким чином, загальна кількість сирійських генералів, які знайшли притулок у Туреччині, досягла 24 осіб.

В даний час очевидці повідомляють про збройні зіткнення між урядовими силами і опозицією в Дамаску, Алеппо і Хомсі.

У Сирії з березня 2011 р. триває протистояння влади і опозиції. Опозиція вимагає відставки президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірства по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупованнями ісламістів.