ua en ru

Міністр закордонних справ Австралії йде у відставку

Міністр закордонних справ Австралії йде у відставку Фото: Джулі Бішоп (flickr.com/chathamhouse)

Джулі Бішоп очолювала МЗС Австралії з вересня 2013 року

Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп йде у відставку. Про це вона повідомила у своєму Twitter.

Зазначимо, Бішоп очолила МЗС Австралії у вересні 2013 року, ставши першою жінкою на цій посаді. Вона також є заступником керівника Ліберальної партії Австралії.

"Сьогодні я повідомила прем'єр-міністру, що йду з займаного мною поста міністра закордонних справ. Це була велика честь для мене", - зазначила Бішоп.

Міністр закордонних справ Австралії йде у відставку

В уряді Австралії вона працювала з 2003 року. У 2003-2006 роках очолювала місцеве Міністерство з питань турботи про літніх людей, а в 2006-2007 роках займала крісло міністра освіти, науки і підготовки кадрів.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в Австралії новим прем'єр-міністром країни і главою правлячої Ліберальної партії обрали Скотта Моррісона. Бішоп була одним з кандидатів на цей пост, але вибула в першому турі. Моррісон очолив уряд Австралії, отримавши всього на 5 голосів більше, ніж міністр внутрішніх справ країни Пітер Даттон.

Раніше повідомлялося, що австралійський уряд планує укласти широкомасштабну угоду про безпеку з країнами Тихоокеанського регіону, щоб обмежити військовий вплив на них з боку Росії та Китаю.