ua en ru

Міністр енергетики Польщі запевнив, що поставки вугілля з ОРДЛО заборонять, - Насалик

Міністр енергетики Польщі запевнив, що поставки вугілля з ОРДЛО заборонять, - Насалик Фото: Ігор Насалик (РБК-Україна)

Насалик заявив, що закупівля антрациту в ОРДЛО є прямим фінансуванням тероризму

Міністр енергетики Польщі Кшиштоф Тхужевский запевнив, що поставки вугілля з ОРДЛО заборонять. Про це повідомив міністр енергетики Ігор Насалик в ефірі "112".

Так, Кшиштоф Тхужевский запевнив, що за фактом закупівлі антрациту в ОРДЛО проведуть перевірку.

"При зустрічі з міністром ми відзначили цю тематику, ми отримали запевнення, що буде проведена повна перевірка, що такі поставки будуть заборонені. Мені вдалося зустрітися з журналістом, який опублікував першу частину розслідування, (буде друга і третя), яке пов'язане з поставкою антрациту з ОРДЛО не тільки в Польщі, але і в інші європейські країни. Тому зараз основне завдання - максимально заблокувати цей процес. Ми офіційно довели, що вважаємо, що закупівля на сьогодні антрациту в зоні ОРДЛО - це пряме фінансування тероризму і наші аргументи були почуті", - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща визнала факт закупівлі вугілля, видобутого на шахтах на непідконтрольних Україні територіях Донбасу. Інформацію підтвердив міністр енергетики Польщі Кшиштоф Тхужевский. Міністр заявив, що постачання вугілля незначні - 11 тис. тонн. За його словами цього ресурсу вистачає на денний режим роботи одного блоку ТЕС.