ua en ru

Міністр економіки РФ заявив, що російська економіка адаптувалася до нафтових шоків

Міністр економіки РФ заявив, що російська економіка адаптувалася до нафтових шоків Фото: Улюкаєв заявив, що російська економіка адаптувалася до нафтових шоків

Улюкаєв заявив, що "для реальної економіки наслідки виявилися незначними"

Російська економіка адаптувалася до нафтових шоків. Про це на засіданні Держдуми РФ заявив міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв, передає РИА Новости.

На його думку, Росія знаходиться в даний час в умовах другого нафтового шоку, пов'язаного із різким зниженням цін на нафту на світовому ринку.

"Якщо перший нафтовий шок ми пережили при глибокої девальвації національної валюти - більш ніж двократній, при 2,5-кратному зростанні інфляції, дії Банку Росії, який підняв ставку до 17% і зазнали зниження обсягів виробництва - до приблизно мінус 4% ВВП, то другий нафтовий шок відчуваємо зовсім по-іншому. І девальвація вкрай незначна, і інфляція не тільки не зросла, але зменшується", - заявив Улюкаєв.

За його словами, "для реальної економіки наслідки виявилися незначними".

"Це означає, що російська економіка в нинішніх умовах показала високу ступінь адаптивності. Ми змогли скоротити витрати, змогли зорієнтуватися на серйозні пріоритети, домогтися використання тих чинників, які раніше не використовувалися", - сказав Улюкаєв.

Нагадаємо, Центробанк Росії не прораховує оптимістичний сценарій грошово-кредитної політики, що передбачає високі ціни на нафту.