ua en ru

Міністерство юстиції США звинуватило концерн Daimler AG у корупції.

Міністерство юстиції США звинуватило німецький автоконцерн Daimler AG у корупційних діях за кордоном. За заявою міністерства, компанія виплатила десятки мільйонів доларів хабарів чиновникам щонайменше 22 іноземних держав, на території яких вона провадить свою діяльність, передає Associated Press.

Daimler AG і трьом її дочірнім компаніям - Daimler Export and Trade Finance, DaimlerChrysler China і DaimlerChrysler Automotive Russia - владою США пред'явлено звинувачення узмові та порушенні закону "Про заборону підкупу посадових осіб за кордоном" (Foreign Corrupt Practices Act).

Як зазначено в позові, вчиненому владою у федеральному суді Вашингтона, до числа країн, де Daimler AG займалася підкупом посадових осіб, входять Китай, Росія, Хорватія, Угорщина, Туркменістан, Узбекистан, Єгипет, Греція, Туреччина та інші. Метою цих виплат, як вважають у Міністерстві юстиції США, було отримання контрактів від значних урядових замовників на придбання автотехніки Daimler. За інформацією обвинувачів, протизаконну діяльність автоконцерн провадив у період від 1998 до 2008 р., застосовуючи офшорні банківські рахунки, сумнівні механізми ціноутворення та сприяння третіх осіб.