ua en ru

Міністерство культури створює Громадську рада реформ, - Кириленко

Міністерство культури створює Громадську рада реформ, - Кириленко Міністр культури України В'ячеслав Кириленко

При Міністерстві культури України буде створено Громадську раду реформ, до якої увійдуть, зокрема, іноземні експерти. Про це повідомив журналістам під час зустрічі за результатами презентації проекту довгострокової стратегії розвитку української культури віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко, повідомили у прес-службі Мінкульту.

У Громадська рада реформ увійдуть всі бажаючі фахівці, які виявлять ініціативу приєднатися до його роботи, експерти з культурної політики, в тому числі експерти з Польщі, Литви та Франції.

За результатами обговорення проекту стратегії розвитку української культури, доопрацьований і доповнений документ виноситься на 30-денне обговорення серед громадськості та на розгляд профільного комітету ВРУ.

Обговорення завершиться 15 травня, і вже до кінця червня довгострокова стратегія розвитку української культури може бути прийнята урядом.

Як зазначив Кириленко, імплементація стратегії розвитку української культури вимагає внесення змін до півтора десятка базових законопроектів та прийняття більше п'ятдесяти постанов Кабінету міністрів України.

Нагадаємо, раніше Мінкульт ініціював створення Українського інституту Тараса Шевченка.