ua en ru

Міністерство фінансів відзвітувало про результати роботи за 2017 рік

Міністерство фінансів відзвітувало про результати роботи за 2017 рік Фото: Мінфін відзвітував про роботу за рік (Мінфін)

Данилюк розповів про основні досягнення відомства за рік

Міністерство фінансів розповів про результати своєї роботи за 2017 рік. Звіт про виконану роботи був представлений на прес-конференції міністром фінансів Олександром Данилюком, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми робимо все, щоб забезпечувати розвиток країни. Ми робимо певні е кроки вперед. Якщо говорити про 2017 рік, то хочу сконцентруватися на важливих кроках. Перше - це введення прозорої системи відшкодування ПДВ. Прозоре відшкодування ПДВ зараз є реальним", - сказав він.

Так, за словами міністра, з моменту функціонування системи було відшкодовано 83 млрд гривень податку на додану вартість і зараз система створює вільні умови для всіх учасників податкового процесу.

Данилюк також нагадав про вдале розміщення, вперше після тривалої перерви, українських валютних єврооблігацій.

"Також був випуск єврооблігацій. Це підтвердило те, що ми відновили довіру інвесторів", - зазначив Данилюк.

Крім того, глава Мінфіну відзначив й інші важливі для економіки країни досягнення. Такі як націоналізація "ПриватБанку" та прийняття закону про державний бюджет на наступний рік.

"Я пам'ятаю ці події, цю ніч: прийняття бюджету і націоналізація "ПриватБанку". Наступне це бюджет на 2018 рік. Він перший раз побудований на трирічної декларації. Бюджет не треба приймати під ялинку. Бюджет був прийнятий 7 грудня і це для України добре" , - резюмував Данилюк.

Він зазначив, що не все вдалося, зокрема поки не вдалося створити Службу фінансових розслідувань.

"Також ми у цьому році розпочали реформу Державної фіскальної служби. ДФС ще працює по-старому, але це треба міняти. У мене була принципова позиція щодо Романа Насирова, я був задоволений його роботою. Незважаючи на це, він все ще на посаді. Людина, яка себе дискредитувала, повинен піти з посади", - сказав він.

Міністерство фінансів відзвітувало про результати роботи за 2017 рікМіністерство фінансів відзвітувало про результати роботи за 2017 рікМіністерство фінансів відзвітувало про результати роботи за 2017 рікМіністерство фінансів відзвітувало про результати роботи за 2017 рік

Фото: результати роботи Мінфіну за 2017 рік

Нагадаємо, Верховна Рада України 7 грудня схвалила в другому читанні законопроект №7000 "Про Державний бюджет України на 2018 рік". За держбюджет-2018 проголосували 267 нардепів.