ua en ru

Мінагрополітики планує відкрити "5-6 оптових ринків" у жовтні-листопаді 2011 р

Міністерство аграрної політики України планує відкрити "5-6 оптових ринків" у жовтні-листопаді 2011 р. Про це повідомив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Важливе питання - це розбудова оптових ринків та їх збереження. Першим етапом у нас буде передбачено і підтримано будівництво 5-6 оптових ринків, які в першу чергу повинні здати в експлуатацію в жовтні - листопаді наступного року", - сказав М.Присяжнюк.
За його словами, будівництво оптових ринків і їх відкриття буде розбито на чотири черги. "Що стосується оптових ринків на п'ять років, нам буде необхідно державної підтримки близько 1 млрд грн, і це передбачено програмою, яка була прийнята у 2009 р. Єдине що, нам доведеться її переглянути, тому що після цієї програми був прийнятий закон про оптові ринки, і вона (програма) два роки не виконувалася", - сказав міністр.
За словами М.Присяжнюка, ще однією програмою, направленою на покращення ситуації в АПК є забезпечення аграріїв зернозбиральними комбайнами. Міністр поки не повідомив обсяг фінансування, необхідний для даної програми, адже наразі сільськогосподарські виробники вирішують, яку техніку вони хочуть брати у лізинг.
Крім цього, М.Присяжнюк повідомив, що у кінці жовтня відбудеться розширене засідання уряду, на якому обговорять поточний стан та проблеми АПК та перспективи розвитку галузі.