ua en ru

Міністерства не поспішають передавати ФДМУ держпідприємства, - Білоус

Міністерства не поспішають передавати ФДМУ держпідприємства, - Білоус Фото: голова ФДМУ Ігор Білоус

Відомства наполягають на "сліпий" передачі пакету з 200 підприємств

Міністерства досі не передали Фонду держмайна більшість підприємств і об'єктів, що знаходяться в держвласності, для їх подальшої приватизації. Про це в інтерв'ю "Урядовому кур'єру" повідомив голова фонду Ігор Білоус.

Він підкреслив, що через зміну уряду країни передача була припинена і в останні кілька місяців фонд не отримував від міністерств жодного об'єкта.


У той же час, пояснив Білоус, в цьому питанні міністерства наполягають на спрощену передачу ФДМУ пакета з 200 держпідприємств. Однак, за його словами, у фонду немає документів, на підставі яких повинна відбутися перереєстрація цих підприємств. Крім того, перш ніж прийняти під свою опіку зазначені об'єкти, потрібно попередньо провести перевірку відповідності заявлених активів фактичним, чого держпідприємства не хочуть робити.

"Мова про те, що не ми не хочемо приймати, просто реєстратор нам не перереєструє. Спочатку потрібно розібратися, що сталося з тими чи іншими активами, а не передавати проблеми з закритими очима з одного місця в інше", - підкреслив Білоус.

Як повідомлялося раніше, ФДМ має намір восени 2016 виставити на продаж ряд обленерго.