ua en ru

Мінінфраструктури: В Україні для зниження спекуляції залізничними квитками вводяться додаткові поїзди

Міністерство інфраструктури замість паспортизації при купівлі залізничних квитків введе додаткові потяги. Про це в інтерв'ю журналістам за підсумками засідання уряду повідомив перший заступник міністра інфраструктури, виконуючий обов'язки міністра Костянтин Єфименко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні замість паспортів ми додаємо нові потяги. Це стосується Криму, Харкова, Донецька та Львова. Такі ж додаткові поїзди будуть введені на свята, коли у нас йдуть масові перевезення людей", - повідомив він.

За його словами, міністерство ще вивчає питання про введення принципу покупки квитків за паспортами: "Але ніде в Європі такого немає. Це додаткова міра контролю, яка викликає питання ... ми вважаємо, щоб не було спекуляцій, ми вводимо додаткові поїзди. Це більш ефективне рішення питання".

Нагадаємо, в травні ц.р. віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що пред'явлення паспортів при купівлі квитків дозволить виявляти тих, хто займається масовим скуповуванням залізничних квитків і передавати відповідні матеріали правоохоронним органам