ua en ru

Мінінфраструктури у 2014 р. очікує зростання пасажиропотоку МА "Бориспіль" на 15%

Міністерство інфраструктури України очікує, що Міжнародний аеропорт "Бориспіль" за підсумками 2014 р. збільшить авіаперевезення мінімум на 15%.

Міністерство інфраструктури України (Мінінфраструктури) очікує, що Міжнародний аеропорт "Бориспіль" за підсумками 2014 р. збільшить авіаперевезення мінімум на 15%. Про це сьогодні в ході засідання уряду заявив в.о. міністра інфраструктури Володимир Козак.

"Ми очікуємо, що "Бориспіль" в 1 кварталі збільшить авіаперевезення до близько 25%, а в 2014 р. (по відношенню) до 2013 р. очікуємо зростання мінімум 15%", - сказав він.

Таке зростання, за його словами, зокрема, очікується у зв'язку з приходом восьми іноземних компаній на ринок авіаперевезень в МА "Бориспіль" в 2014 р.

Також Козак повідомив, що в "Борисполі" буде продовжуватися робота з поліпшення інфраструктури. Так, до початку літніх перевезень в терміналі D буде введена зала для внутрішніх перевезень.

Крім того, продовжиться будівництво паркінгу на 2500 місць біля терміналу D. Найближчим часом очікується відкриття сучасних точок харчування і торгівлі в цьому терміналі.

Зазначимо, тільки за три тижні січня 2014 р. пасажиропотік "Борисполя" зріс на 25% - до 423,4 тис. чол.