ua en ru

Мінінфраструктури: Рівень аварійності на транспортно-дорожньому комплексі України в січні 2011 р. зменшився на 27%

За оперативними даними за січень 2011 р. рівень аварійності транспортно-дорожнього комплексу України зменшився на 27%: упродовж місяця сталося 73 аварійні події порівняно із 100 за аналогічний період 2010 р. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.
"Міністерство інфраструктури України веде планомірну роботу, спрямовану на підвищення безпеки на транспорті", - наголосив перший заступник міністра інфраструктури України Костянтин Єфименко.
Цього року підвищився рівень безпеки на всіх видах транспорту. Порівняно із січнем 2010 р. на автомобільному транспорті загального призначення кількість аварійних подій знижено на 37,5%, на відомчому автомобільному транспорті міністерства - на 60%.
На залізничному транспорті аварійність зменшилася на 15,8 %. На морському і річковому транспорті - на 25%. На авіаційному транспорті - на 20%.
При цьому кількість травмованих зменшилась на 41% - з 48 до 28 осіб.
Реалізовані Міністерством інфраструктури заходи з підвищення безпеки дозволили мінімізувати кількість ДТП на залізничних переїздах. Якщо на залізничних переїздах України у січні 2010 р. сталося 16 дорожньо-транспортних пригод, у яких вісім осіб було травмовано, то в січні поточного року - лише дві дорожньо-транспортні пригоди без потерпілих.