ua en ru

МІУ спрощує вимоги до власників пасажирських суден

МІУ спрощує вимоги до власників пасажирських суден Фото: Рішення МІУ знизить фінансове навантаження на судноплавні компанії

Дане рішення дозволить знизити фінансове навантаження на судноплавні компанії

Найближчим часом вступає в силу наказ Міністерства інфраструктури України (МІУ) №229 "Про внесення змін до Положення про річкову інформаційну службу (РІС) на внутрішніх водних шляхах України". Документ пройшов процедуру реєстрації в Міністерстві юстиції України 20 серпня 2015 року, повідомляє пресс-служба Міністерства інфраструктури.

Відповідно до нього власники пасажирських самохідних суден отримали відстрочку для комплектації кораблів засобами навігаційного обладнання до початку навігації 2016 та 2017 років. Окремі види суден звільняються від установки такого оснащення. Зокрема, йдеться про пороми, малі/маломірні, службово-роз'їзні, гідрографічні судна, а також деякі судна технічного флоту.

Зміни до цього порядку були ініційовані МІУ після обговорення вимог евродиректив з спільнотою судновласників. В умовах складної економічної ситуації відстрочка, передбачена для закупівлі та встановлення обладнання, що дозволить знизити фінансове навантаження на судноплавні компанії без шкоди безпеки судноплавства на внутрішніх водних шляхах України.

Оснащення суден, що здійснюють плавання внутрішніми водними шляхами, радіолокаційним обладнанням та засобами зв'язку передбачене в рамках виконання Україною Директиви 2005/44/ЄС Європарламенту і Ради Європи від 07 вересня 2005 року щодо гармонізації річкової інформаційної служби на внутрішніх водних шляхах Співтовариства.

Наказ набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство інфраструктури України вжило заходів для вдосконалення процедури справляння портових зборів у морських портах України.