ua en ru

Мінінфраструктури розробило законопроект про введення картки безготівкової оплати транспортних послуг

Міністерство інфраструктури України розробило проект закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо електронних засобів безготівкової оплати проїзду в міському громадському транспорті", який передбачає введення картки оплати транспортних послуг для безготівкового розрахунку за проїзд у транспорті. Про це йдеться у документі, оприлюдненому на сайті Мінінфраструктури.

Законопроектом вводиться картка оплати транспортних послуг яка використовується для оплати перевезення пасажирів, їх багажу міським електричним транспортом, банківська платіжна картка або картка, яка забезпечує право пасажира на пільговий проїзд.

Картка надає право на користування транспортними послугами, яка зареєстрована в автоматизованій системі оплати проїзду, в підтвердження чого пасажиру надається квиток.

"Пасажири, які мають посвідчення, що дає право на пільговий проїзд згідно чинного законодавства, зобов'язані отримати в органах соціального захисту населення картку для забезпечення свого права на пільговий проїзд", - йдеться в документі.

В пояснювальній записці сказано, що даний проект закону розроблено з метою створення умов для впровадження безготівкових форм оплати вартості проїзду в міському громадському транспорті та встановлення загального порядку щодо надання і реєстрації наданих міським та приміським транспортом послуг громадянам пільгових категорій.

Законопроектом передбачено, що застосування норм щодо безготівкових форм оплати вартості проїзду в міському громадському транспорті здійснюється у випадку запровадження автоматизованих систем оплати та реєстрації проїзду в громадському транспорті даного міста чи регіону.