ua en ru

Мінінфраструктури розробило порядок узгодження забудови 50-ти кілометрової зони великих аеропортів

Міністерство інфраструктури України розробило порядок погодження місця розташування і висоти об'єктів на приаеродромній території. Текст проекту наказу "Про затвердження Порядку погодження місця розташування і висоти об'єктів на приаеродромній території та об'єктів, діяльність яких може вплинути на безпеку польотів і роботу радіотехнічних приладів цивільної авіації" опублікований на офіційному сайті Мінінфраструктури.

Згідно з порядком наказу, узгодження місця розташування і висоти об'єктів на приаеродромній території та об'єктів, діяльність яких може вплинути на безпеку польотів і роботу радіотехнічних приладів цивільної авіації здійснює Державіаслужба України з урахуванням висновків провайдера аеронавігаційного обслуговування та експлуатанта аеродрому (вертодрому).

Процедура погодження здійснюється фахівцями Державіаслужби України на підставі заявки, яка реєструється в день її надходження. Узгодження здійснюється у місячний строк з дня реєстрації заявки.

Відзначимо, згідно сертифікаційним вимогам до цивільних аеродромах України, для великих аеродромів визначена 50-ти кілометрова зона забудова якої підлягає погодженню, для дрібних - 25-ти кілометрова зона, для вертодромів 12 кілометрова та зона радіусом 2,5 км для злітно-посадкових майданчиків.