ua en ru

Мінінфраструктури розглядає можливість повернення до системи класності водіїв

Міністерство інфраструктури готує внесення змін до законів, щодо особливостей пересування автотранспорту. Про це вході брифінгу заявив в. о. інфраструктури України Костянтин Єфименко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У наших планах щодо покращення ситуації на дорогах внесення змін до нормативно-правовї бази, зокрема в автотранспортну базу. Ці зміни стосуватимуться надання права Укртрансінспекція зупиняти комерційний транспорт", - заявив Єфименко.

За його словами для цього планується облаштування спеціальних стаціонарних пунктів контролю: "Таким чином фахівці зможуть перевіряти наявність ліцензій, тафографів і ременів безпеки, а в подальших наших планах покупка спецавтомобілів і приладів габарітновесового і документального контролю ... це дасть можливість впровадити ефективну систему накладення штрафів, яка буде адаптована до норм ЄС ", - сказав Єфименко.

Так само за його словами, Міністерство розглядає можливість повернення до системи класності водіїв. Вона припускає, що до певного виду перевезень допускається боярин відповідного класу, який пройшов кваліфіковану підготовку, має певний досвід