ua en ru

У Мінінфраструктури розповіли, які дороги в відремонтують Україні у 2018 році

У Мінінфраструктури розповіли, які дороги в відремонтують Україні у 2018 році Фото: ремонт доріг (РБК-Україна)

До 50 млрд гривень розраховано на дорожню галузь

У 2018 році на розвиток інфраструктури України буде спрямовано понад 86 мільярдів гривень, з яких до 50 млрд гривень - на дороги. Про це сказав глава Міністерства інфраструктури Володимир Омелян під час брифінгу, передає прес-служба відомства.

За словами Омеляна, 2018 року в інфраструктуру буде залучено рекордне за останнє декілька років фінансування. Із цієї суми на фінансування дорожньої галузі розраховують направити орієнтовно до 50 млрд гривень.

"З них: державний дорожній фонд - 32, 6 млрд, з якого: понад 19 млрд буде спрямовано на дороги державного значення, 1,5 млрд - на безпеку дорожнього руху, понад 6 млрд - на окремі дороги", - йдеться у повідомленні.

Так, фінансування передбачено на дороги: М-12 - 4 мільярди (GO Highway); М-03 - 2 мільярди (Київ - Харків - Довжанське); Н-31 - 2 мільярди (Дніпро - Царичанка - Кобеляки - Решетилівка); Р-46 - 2 мільярди (Харків - Богодухів - Охтирка); Н-03 - 1 мільярд (Житомир - Чернівці); розвиток доріг Львівської області - 0,4 мільярди.

Омелян зазначив, що цього року на відновлення доріг обласні державні адміністрації отримають 11,5 млрд гривень.

"Децентралізація - це більше прав, але водночас і більше відповідальності для місцевих влад. Цьогоріч ми передаємо понад 11,5 млрд гривень на місця. І ці кошти мають бути ефективно використані на відновлення автошляхів", - сказав міністр.

Нагадаємо, раніше в "Укравтодорі" розповіли, які дороги побудують в 2018-2022 роках.