ua en ru

Мінінфраструктури продовжує запровадження тахографів на дорогах України

Міністерство інфраструктури України продовжує запроваджувати роботу тахографів на дорогах. Про це на брифінгу заявив перший заступник міністра інфраструктури, виконуючий обов'язки міністра Костянтин Єфименко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Триває робота по запровадженню тахографів, а саме: з 1 червня використання цих приладів обов'язкове на міжміських маршрутах понад 150 км, з 1 червня 2013 р.- на міжміських автобусних маршрутах від 50 до 150 км, а з першого червня 2015 р. - на вантажних автомобілях від 3,5 тон до 12 тон", - зазначив Єфименко.

Також Єфименко підкреслив, що завдяки роботі в ліквідації місць концентрації ДТП "з 2005 р. по 2012 р. кількість таких ділянок зменшилася на 320, а саме - з 540 до 220".

Зазначимо, раніше сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив міністерствам підготувати національний план дій для забезпечення безпеки дорожнього руху до 2020 р.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович 10 квітня ц.р. підписав закон про обов'язкове використання тахографів на автомобілях міжнародних перевізників