ua en ru

Мінінфраструктури надало 6 українським авіакомпаніям дозволи на експлуатацію 26 повітряних ліній

Шість українських авіакомпаній отримали право на експлуатацію трьох внутрішніх і 23 міжнародних повітряних ліній у регулярному сполученні.

Шість українських авіакомпаній отримали право на експлуатацію трьох внутрішніх і 23 міжнародних повітряних ліній у регулярному сполученні. Відповідне рішення Комісії з формування та реалізації державної політики щодо експлуатації повітряних ліній затверджено наказом Міністерства інфраструктури від 25 липня 2014 р. № 343, передає прес-служба міністерства.

Зокрема, перевізнику "Атласджет Україна" на додаток до прав на експлуатацію 11 повітряних ліній, наданих на попередньому засіданні комісії, надано право використання 15 повітряних ліній. Приміром, міжнародні регулярні рейси авіакомпанія виконуватиме з Києва, Львова, Одеси, Харкова, Вінниці, Херсона до Стамбула (Туреччина), з Одеси та Вінниці до Тель-Авіва (Ізраїль), з Києва до Тбілісі (Грузія) тощо. Початок польотів за всіма цими маршрутами очікується протягом 45 днів з дати отримання дозволів.

Авіакомпанія"Ян Еір" зможе виконувати міжнародні рейси з Одеси до Варни (Болгарія) та Бухареста (Румунія), з Києва - до Кутаїсі (Грузія).

Перевізнику "Візз Ейр Україна" надано право на експлуатацію повітряної лінії з Києва до Будапешта (Угорщина). Наразі рейси за цією повітряною лінією виконує Wizz Air Hungary (материнська компанія).

Компанія "Авіалінії Харкова" на далекомагістральному літаку Boeing 767 виконуватиме польоти з Києва до Пхукета (Таїланд).

"Дніпроавіа" надано право на здійснення міжнародних рейсів з Херсона до Москви (Росія), з Одеси до Батумі (Грузія), з Харкова до Варшави (Польща). Також авіакомпанія зможе виконувати польоти у внутрішньому сполученні - з Києва до Херсона, Дніпропетровська до Одеси, та вже виконує рейси з Дніпропетровська до Львова.

На здійснення вантажних перевезень у міжнародному сполученні - між Києвом та Ліхтенштейном - отримала право авіакомпанія "Аеро-чартер".

Водночас, компанії "Авіалінії Харкова" обмежено обсяг прав на лінії Одеса - Стамбул (Туреччина) з 7 до 1 рейсу на тиждень, на лініях Львів - Стамбул та Харків - Стамбул з 7 до 3 рейсів на тиждень. Ця авіакомпанія отримала права на виконання польотів за цими маршрутами 20 вересня минулого року, але так і не почала виконання рейсів.

Зазначимо, раніше Мінінфраструктури надало семи українським авіаційним перевізникам права на експлуатацію в регулярному сполученні 23 внутрішніх та 29 міжнародних повітряних ліній.