ua en ru

Мінінфраструктури планує ввести безконтактні проїзні квитки - Колесніков

Міністерство інфраструктури має намір ввести безконтактні залізничні квитки. Про це на сьогоднішньому брифінгу в Кабінеті міністрів заявив віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Клесніков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо ви квиток купуєте по Інтернету, то там вже є віконце, де ви можете сканувати. Зараз ми ведемо конкурс на закупівлю квиткових автоматів. Ви можете купити квиток через Інтернет, введете в телефон, навести цей телефон на вокзалі на автомат і отримати квиток на руки ", - сказав Колесніков.

За словами Колеснікова, для того, щоб уникнути спекуляцій на квитках, про поїздку необхідно подбати заздалегідь, тим більше що за 45 днів до поїздки квитки є на всі напрямки.

Також віце-прем'єр-міністр Колесніков зазначив, що для боротьби з перекупниками з початку весняного розкладу планується ввести нові нормативи повернення коштів за невикористані квитки. При поверненні квитка менш ніж за 3 години до відправлення поїзда планується повертати 50% його вартості, а після відправлення поїзда - тільки 10%.

Читайте також: Мінінфраструктури пропонує ввести в Україні єдиний з\д квиток для проїзду з пересадкою або в обидві сторони.