ua en ru

Мінінфраструктури планує побудувати метро з Києва в аеропорт "Бориспіль"

Мінінфраструктури планує побудувати метро з Києва в аеропорт "Бориспіль" Фото: Володимир Омелян

Омелян сказав, що прихід Ryanair в Україну прискорить будівництво метро біля аеропорту

Міністерство інфраструктури планує побудувати метро з Києва в аеропорт "Бориспіль". Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає ABCnews.

"Я вчора розмовляв з Володимиром Кличком і обговорював варіант продовження за приватні кошти лінії метро від станції "Бориспільська" до Борисполя з відгалуженням до аеропорту. Оптимальним вважаю варіант легкого метро, яке б виходило на поверхню там, де зараз станція "Бориспільська". Це логічно і вчасно. Всі великі міста, а вже тим більше столиці, мають зв'язок аеропортів з центром міста за допомогою рейкового транспорту", - зазначив Омелян.

На його думку, будівництво метро біля аеропорту буде вигідно всім.

"Доїхали від містечок до паркінгу, пересіли на метро і дісталися на роботу без пробок і проблем. А з самого Борисполя - за півгодини на метро в центр столиці. Але головна перевага - для авіапасажирів, тому що з приходом Rayanair ситуація стане алогічною. Квиток у Європу від 20 євро, а доїхати до Києва 10 євро", - додав міністр інфраструктури.

Також, виступаючи на II Українському інфраструктурному форумі гендиректор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін повідомив, що вважає за необхідне поєднати аеропорт зі столицею рейковим транспортом.

Нагадаємо, в цьому році почнеться будівництво метро на Виноградар. За три роки на Виноградарі планують запустити дві станції.