ua en ru

Мінінфраструктури визначило напрямки модернізації Ялтинського та Севастопольського портів

Мінінфраструктури України визначило основні напрямки модернізації Ялтинського та Севастопольського портів для створення в Криму сучасної інфраструктури з прийому та обслуговування круїзного флоту, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури. Напередодні робоча група Мінінфраструктури здійснила робочий візит до Криму та здійснила оцінку потужностей портів. Основна мета візиту - напрацювання правового механізму співпраці з потенційним інвестором та напрямків підготовки портової інфраструктури для формування інвестиційних проектів.
"За результатами роботи групи відібрано два з п'яти запропонованих варіантів розвитку Севастопольського порту - на території Артбухти та пл. Нахімова, на причалі №143. Нині підготовлено протокол для доповіді Міністрові про внесення змін до рішення Уряду щодо участі портів в концесії. Останнім етапом стане безпосередня зустріч з інвестором", - повідомив за підсумками візиту голова робочої групи - директор Департаменту державної політики в галузі морського та річкового транспорту Мінінфраструктури Володимир Севрюков.
Крім того, з метою забезпечення належного розвитку круїзного напрямку в Ялтинському порту планується створити окремий структурний підрозділ, що буде відповідальним за розвиток круїзних перевезень та займатиметься реалізацією відповідних круїзних проектів підприємства.
Про свій намір інвестувати в розвиток портів Ялта та Севастополь вже офіційно заявив американський холдинг Royal Caribbean International.

Нагадаємо, восени 2010 р. Міністерство транспорту та зв'язку України та Ялтинський морський торговельний порт підписали протокол про співпрацю з компанією Royal Caribbean International. Компанія планувала реконструювати будівлю морського вокзалу в Ялті і збільшити причальний фронт.