ua en ru

Мінінфраструктури не готує підвищення акцизів на бензин, - Козак

Міністерство інфраструктури України не готує підвищення акцизів на бензин. Про це перед засіданням уряду заявив міністр інфраструктури Володимир Козак, передає кореспондент РБК-Україна.

"З'явилася інформація, що Міністерство інфраструктури ініціює підвищення акцизів на бензин. Перше, що я можу сказати, про бензин взагалі мова ніколи не йшла на засіданні колегії Мінінфраструктури... Міністерство інфраструктури не підвищувало, і не буде цього робити... На сьогодні питання про підвищення акцизу на дизельне паливо не стоїть, а на бензин - навіть не розглядали це питання", - заявив Козак.

За його словами, на останньому засіданні колегії розглядалося питання стану автомобільних доріг: "Була доповідь про досвід європейський, як утримуються дороги, як будують, як утримувати їх в нормальному стані, джерела фінансування. І як приклад розповідали, що в Європі є акциз на дизельне паливо, який в десятки разів вищий, ніж у нас. Розглядалося питання в цілому, а не ініціативи підвищення акцизів".

Нагадаємо, раніше прес-служба Мінінфраструктури поширила повідомлення, в якому говорилося, що відомство і "Укравтодор" працюють над розробкою механізму поетапної оптимізації розмірів акцизного збору на паливо у відповідності з європейськими стандартами.

Читайте також: Оплата акцизу з нафтопродуктів в рік перевищує 11 млрд грн, - Азаров