ua en ru

Мінінфраструктури має намір посилити габаритно-ваговий контроль на автошляхах

Місцева влада разом із територіальними відділеннями Укртрансінспекції має налагодити взаємодію щодо габаритно-вагового контролю на автошляхах.

Місцева влада разом із територіальними відділеннями Укртрансінспекції має налагодити взаємодію щодо габаритно-вагового контролю на автошляхах. Про це під час наради у Запорізькій обладміністрації за участю транспортників регіону заявив міністр інфраструктури Максим Бурбак, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Він зауважив, що вантажівок, які перевозять понад 70 т - тисячі щодня, що негативно вливає на експлуатаційний стан автошляхів.

"Можна вкладати кошти у дороги, але якщо ними рухатимуться авто масою до 80 т - жодна дорога не витримає", - сказав він та додав, що особливо це стосується портових напрямків, у випадку Запорізької області - Бердянського.

Міністр доручив відповідальним за габаритно-ваговий контроль в областях організувати профілактичну роботу з перевізниками, нагадавши про штрафи за рух перевантажених транспортних засобів.

"Штраф без зважування - 1,7 тис. грн, а якщо ще й зважити то й всі 20 тис. грн. За підрахунками Укртрансінспекції приблизно 1 млрд йде щороку повз державний бюджет. Дороги від цього тріщать, ми можемо їх латати щороку, але через це доріг не буде", - підкреслив Бурбак.