ua en ru

Мінінфраструктури має намір до 1 квітня провести атестацію всіх автостанції

Усі автостанції України будуть атестовані відповідно до нового порядку. Така норма визначена наказом Міністерства транспорту та зв'язку України №700 від 27.09.2010 «Про затвердження порядку регулювання діяльності автостанцій», який зареєстровано у Міністерстві юстиції України 10.11.2010 за № 1068/18363, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Відтак до 1 квітня 2011 р. всі автостанції будуть перевірені на факт дотримання ними належної якості обслуговування. Відповідно до наказу, атестація автостанції передбачає обстеження автостанції на відповідність вимогам до автостанцій різних класів та визначення їх класу, на підставі яких власнику видається свідоцтво про атестацію.

Обстеження автостанції проводиться Державтотрансадміністрацією. При цьому до проведення обстеження можуть залучатися державні підприємства, що належать до сфери управління Мінінфраструктури.

Наказом передбачено, що власник повинен забезпечувати обслуговування пасажирів та автомобільних перевізників на автостанції згідно з вимогами до автостанції відповідного класу протягом строку дії свідоцтва.

Атестацію потрібно проходити раз на п'ять років. У разі недодержання вимог, встановлених для автостанції відповідного класу, Державтотрансадміністрація за результатами додаткового обстеження має право анулювати свідоцтво про атестацію та виключити дану автостанцію з переліку атестованих автостанцій, йдеться у повідомленні.