ua en ru

У Мінінфраструктури хочуть створити орган з встановлення тарифів на залізничні перевезення

У Мінінфраструктури хочуть створити орган з встановлення тарифів на залізничні перевезення Фото: Андрій Пивоварський

Планується запровадження вільного тарифоутворення в нерегульованій державою сфері

Міністерство інфрастуктури розробило проект закону "Про залізничний транспорт", де передбачається створення незалежного органу, який буде регулювати тарифи на залізничні перевезення. Про це заявив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський під час презентації проекту закону на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Багато разів бізнес говорив, що потрібно створити незалежний орган, який буде регулювати тарифоутворення на залізниці. Ми передбачаємо створення НКРТ, аналог НКРЄ в енергетиці", - заявив Пивоварський.

Він підкреслив, що згідно з документом планується запровадження вільного тарифоутворення в нерегульованій державою сфері.

"Регульовані тарифи встановлюються на економічно обґрунтованому рівні. Це досить революційний підхід, тому що всі тарифи повинні бути економічно обґрунтовані. І запроваджуємо вільне тарифоутворення в нерегульованій державою сфері. Тобто було міністерство - "Укрзалізниця", тепер буде міністерство - державне агентство, яке буде регулювати питання залізничного транспорту - ПАТ "УЗ", яка володіє інфраструктурою, НКРТ - незалежна агенція по безпеці на залізничному транспорті - і незалежна агенція, яка буде займатися розслідуванням аварій на залізничному транспорті", - повідомив він.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" оголосила технічний дефолт.