ua en ru

У Мининформполитики заявили про "зливі" бази акредитованих журналістів СБУ

У Мининформполитики заявили про "зливі" бази акредитованих журналістів СБУ Фото: Попова заявила про зливі бази з даними журналістів

Основне питання зараз полягає в тому, хто міг "злити" цю базу

Міністерстві інформаційної політики України заявили про "зливі" бази акредитованих Службою безпеки України (СБУ) журналістів. Про це заявила в Facebook заступник голови Мининформполитики Тетяна Попова.

"Щодо зливу бази акредитованих СБУ журналістів на жовтень 2014 року. Журналісти та журналістські організації поки ще не зверталися з цього приводу. Можливо тому, що в повідомленні про публікації цієї бази не було дезінформації: ніхто не називав журналістів "співпрацюють з терористами" або "антиукраїнськими". Але все одно вважаю це неприйнятним. Так, попросила поки неофіційно СБУ розібратися", - написала вона.


Також вона заявила, що основне питання зараз полягає в тому, хто міг "злити" цю базу.

"Основні питання, які мене турбують: Хто міг злити цю базу? Її на жовтень 2014 не мав МІП, бо міністерства тоді не існувало. Доступ до цієї бази мали або співробітники СБУ (вони також мають доступ до бази 2016 року, але її не було злито) або прес-центр АТО. Хто тоді працював у прес-центрі АТО? Які ще структури могли мати в АТО доступ до бази? Хто мав доступ до баз в 2014 році, але не мав уже в 2015 або 2016? Думаю, коли ми знайдемо відповіді на ці питання, ми зрозуміємо хто злив базу і навіщо. І найголовніше працюють ці люди на інтереси України?" - заявила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МІП створив групу з напрацювання змін до законів у сфері свободи слова.