ua en ru

У Мінінформполітики розповіли про стан Чийгоза і Умерова

У Мінінформполітики розповіли про стан Чийгоза і Умерова Фото: Еміне Джапарова (mip.gov.ua)

Джапарова допускає, що Чийгоз і Умеров пройдуть медичне обстеження, а далі планують вирушити до Криму

У Міністерстві інформаційної політики України розповіли про стан звільнених українських політв'язнів Ахмета Чийгоза і Ільмі Умерова. Про це повідомила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова в ефірі "Громадського радіо".

"Сьогодні мала розмову з Ахтемом Чийгозом. Перше питання, з яким я до нього звернулася: "Як почуваєтесь?". Я так розумію, що він важко адаптується до вільних умов. З його здоров’ям, на щастя, краще, ніж зі здоров’ям Ільмі Умерова, тому що у нього хвороба Паркінсона та цукровий діабет", - повідомила вона.

Джапарова також зазначила, що за інформацією першого віце-спікера Верховної Ради України Ірини Геращенко, президент України Петро Порошенко запропонував Чийгозу та Умерову пройти обстеження в Україні.

"Наскільки я знаю, вже в понеділок планується їхній візит до лікарні в разі, якщо вони погодилися на цю пропозицію. Наразі обговорюється, як вони рухатимуться далі. Мені здається, що вони пройдуть це медичне обстеження, а далі планують вирушити до Криму", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше Джапарова повідомляла, що звільненню українських політв'язнів Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза сприяли світові лідери.