ua en ru

Мінінформполітики залучить експертів з ЄС і США для розробки законопроектів

Мінінформполітики залучить експертів з ЄС і США для розробки законопроектів Юрій Стець

Експертна рада при Міністерстві інформаційної політики України буде залучати міжнародних експертів для розробки законодавчих документів. Про це журналістам розповів міністр інформаційної політики України Юрій Стець на засіданні ради 26 березня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є три напрямки, які ми озвучили по напрацюванню конкретних документів. Експертна рада поділитися на групи, кожна з цих груп буде розробляти ці документи. До цих людей, які поділяться на групи, приєднаються ще експерти країн-партнерів з НАТО, з США, які готові надавати допомогу вже з того, що у них напрацьовано в цьому напрямку. Це ті люди, які розробляли подібні документи у своїх країнах. Таким чином, ми зробимо менше помилок, розробляючи ці закони, і не будемо проходити це своїми шишками на голові, тому що хто-то ці шишки собі вже набивав", - розповів Стець.

За його словами, у очолюваного ним відомства є півтора місяці, за які необхідно напрацювати пакет документів і запропонувати його суспільству.

Стець уточнив, що є три конкретних документа, що експертна рада має розробити: стратегія інформаційної політики України, концепція інформаційної безпеки держави та державна програма розвитку інформаційного простору України.

"Це будуть закони або це будуть постанови Кабінету міністрів, чи це будуть якісь інші законодавчі ініціативи - це вже залежить від того, що напрацює експертна рада. Те, що ці документи будуть нести в собі, в тому числі, зміни в діючий закон або пропозиції депутатам нових законопроектів - це точно", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, Нацбанк передає Мининформполитики телеканал БТБ, на базі якого буде створений канал іноземного мовлення Ukraine Tomorrow.